Източник: Иван Звездев
Продукти:
около 1 кг. картофи /4-6 бр./
1 гл. лук
250 гр. кайма
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. риган
1/2 ч.л. кимион
черен пипер
сол
кашкавал
Приготвяне:
Измиваме картофите с четка, надупчваме ги с вилица на няколко места и ги печем в микровълновата за около 10-15 мин. Като на няколко пъти ги обръщаме, за да се изпекат равномерно. През това време се приготвяме плънката.
Запържваме за кратко нарязаният на ситно лук. Прибавяме каймата и я запържваме, като я натрошаваме с вилица. Прибавяме всички подправки.
Готовите картофи разрязваме на две по дължина. Издълбаваме част от средата и я прибавяме към плънката. Пълним картофите с така приготвената плънка. Настъргваме кашкавал и запичаме за кратко във фурна, до зачервяване на кашкавала.
Приятен апетит!!!
Много са вкусни тези картофки! С тази препечена коричка са неустоими!
ОтговорИзтриванеЕли, много семпло и приятно си ги поднесла! Чудесни снимки!
Поздрави и хубави почивни дни!
Страхотни лодчици,Елиана!Днес сме на подобна вълна!Отдавна се каня да пробвам този номер с картофите в МВ,благодаря,че ме подсети!Усмихнат ден! :)
ОтговорИзтриванеЧестит празник!
ОтговорИзтриванеБъди жена благословена,
с любов и нежност надарена,
с усмивка вечно озарена
и с много радост наградена!
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/313377_437116969703118_313462671_n.jpg