Никога не съм се замисляла, какво друго може да се направи с тиквички, освен да се изпържат или да се напълнят. Но преди няколко дни се върнах от Гърция след кратко гостуване и освен няколкото сувенира и съдове за готвене :) донесох и куп рецепти за приготвянето на тиквички и патладжан.
В следващите няколко публикации мисля да приготвя някои рецепти, които ми допаднат. И въпреки липсата на време, реших да приготвя най-лесната и бърза, а както се оказа и в последствие вкусна рецепта.
Продукти:
1 тиквичка
4-5бр. яйца
скилидка чесън
олио
сол
Приготвяне:
Нарязваме тиквичката на малки кубчета и ги запържваме в олиото до готовност /хубаво е да остане леко хрупкава/. Прибавяме нарязаната на ситно скилидка чесън и отново запържваме за кратно. Изсипваме разбитите яйца, бъркаме за кратко и ... готово.
Приятен апетит!!!
Обичам тиквички под всякаква форма. Това твое предложение изглежда изкллючително вкусно!:-))))
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Слънчев и усмихнат уикенд!
Наистина беше вкусно, и доста по-леко от обикновените бъркани яйца или когато се приготвят с някакъв вид колбас.
ОтговорИзтриване