събота, 9 юли 2011 г.

Бъркани яйца с тиквички

     Никога не съм се замисляла, какво друго може да се направи с тиквички, освен да се изпържат или да се напълнят. Но преди няколко дни се върнах от Гърция след кратко гостуване и освен няколкото сувенира и съдове за готвене :) донесох и куп рецепти за приготвянето на тиквички и патладжан.
    В следващите няколко публикации мисля да приготвя някои рецепти, които ми допаднат. И въпреки липсата на време, реших да приготвя най-лесната и бърза, а както се оказа и в последствие вкусна рецепта.
     Продукти:

1 тиквичка
4-5бр. яйца
скилидка чесън
олио
сол
     Приготвяне:

    Нарязваме тиквичката на малки кубчета и ги запържваме в олиото до готовност /хубаво е да остане леко хрупкава/. Прибавяме нарязаната на ситно скилидка чесън и отново запържваме за кратно. Изсипваме разбитите яйца, бъркаме за кратко и ... готово.
     Приятен апетит!!!

2 коментара:

  1. Обичам тиквички под всякаква форма. Това твое предложение изглежда изкллючително вкусно!:-))))
    Поздравления!
    Слънчев и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина беше вкусно, и доста по-леко от обикновените бъркани яйца или когато се приготвят с някакъв вид колбас.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...