понеделник, 21 март 2011 г.

Картофена запеканка с наденица


Продукти:
1кг. картофи
500гр. сурова наденица
2гл. лук /може и 2-3стръка пресен лук/
2-3 скилидки чесън
100гр. грах
100гр. царевица
100мл. течна сметана
сол
черен пипер
чубрица

За заливката:
200гр. заквасена сметана
3 яйца
3с.л. брашно с връх
кашкавал за поръсване


Приготвяне:
  Сваряваме картофите в подсолена вода, както са цели и с кората. Когато са готови, охлаждаме, белим и режем на шайби.
  В тиган запържваме леко нарязаният лук и чесън, добаряме и наденицата, нарязана на колелца. Добавяме малко вода и задушаваме до готовност.
  Намазваме дъното и стените на тавичка с масло и поръсваме с галета. Редим половината картофи, посоляваме леко, поръсваме с черен пипер и чубрица. Поръсваме царевицата и грахът. Поливаме картофите с половината течна сметана. Нареждаме отгоре наденицата, а върху нея останалите картофи, които овкусяваме по същия начин.
  За заливката разбиваме яйцата със заквасената сметана, добавяме брашното и отново разбъркваме добре. Заливаме с тази смес продуктите и запичаме във фурна за 10-15 мин. Поръсваме с настъргания кашкавал и връщаме отново във фурната. Запичапе до порозовяване на кашкавала. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...