сряда, 14 декември 2011 г.

Панирано сирене на хапки

      След панирания кашкавал в къщи казаха, че не може да се мине и без панирани сиренца и аз като добра съпруга и майка не можех да не уважа желанието им. Пък и честно казано предпочитам вкуса на сиренето, пред този на кашкавала. Разрових се из нета за нещо по-ново и различно от традиционната панировка с яйца и галета и попаднах на няколко панировки с бира. Опитвала съм ги по заведенията, но не бях правила в къщи. Направих ги и станаха много хубави. Получиха се доста, отиде ми окло 500гр. сирене и ги ядохме два дни. Така че следващият път ще намаля дозата за панировката. Ето и рецептата:
      Продукти:
сирене
1 яйце
1ч.ч. брашно
1/2ч.ч. нишесте
бира
      Приготвяне:
   Предварително обезсоляваме сиренето в студена вода за около 1-2 часа. Нарязваме го на кубчета с желаната големина /моите бяха около 1,5см./.  Овалваме в брашно и изтупваме излишното, но може и без брашно /аз направих половината с брашно, а другата половина - без, нямаше особена разлика/. Оставяме брашното да поеме излишната вода от сиренето докато приготвим панировката.
   Отделяме белтъка от жълтъка и го разбиваме на сняг с щипка сол. От жълтъка, брашното и нишестето замесваме тесто, като доливаме бира, докато получим гъстотата на кексово тесто. Прибавяме белтъка и разбъркваме внимателно.
   Топим всяко едно сиренце в панировката и пържим в голямо количество, добре загрята мазнина, най-добре във фритюрник до златисто.
   Идеално предястие за чаша студено бяло вино!
     Приятен апетит!!!

13 коментара:

  1. ЛИНЧЕ, когато отида на заведение все си поръчам такива хапки ..много обичам.
    Но твоите са още по апетитни и ще се пробвам в къщи по твоя начин.Благодаря за рецептата.
    Прегръдки и топъл ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Лина,не съм правила в къщи,но съм хапвала навън и много ми харесват.Като виждам и твоите са много сполучливи.Ще си ги направя с твоята рецепта-благодаря за споделеното.
    Хубав ден и поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Това не е кулинарно премеждие, а голяма вкусотия:)
    С удоволствие си взимам едничко,макар и виртуално!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасни са, а тази смес, мисля, че се нарича "Паста патафри" и наистина стават много сполучливи хапки. Пробвай и с кащкавал!

    ОтговорИзтриване
  5. Еха,че са пухени тези сиренца,като понички са,страхотни!Много я обичам тази панировка,а ти във фритюрник ли ги пържи,Еди?

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря момичета, радвам се че са ви харесали панираните сиренца. И да - и аз мисля че така се казва тази паста!
    Хубав ден на всички ви!

    ОтговорИзтриване
  7. Роси, във фритюрник ги пържих, защото трябва да плуват в мазнина за да се надуят и за да могат сами да се обръщат и да се изпържат от всички страни. Радвам се че ти харесват.
    Усмихнат и топъл ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  8. ЧЕСТИТА КОЛЕДА!
    ЗДРАВЕ ,КЪСМЕТ И УСМИВКИ!

    ОтговорИзтриване
  9. Честита Коледа! Здраве и късмет в дома ви!

    ОтговорИзтриване
  10. Честита Нова година! Нека бъде много успешна и щастлива!

    ОтговорИзтриване
  11. Честита Нова 2012 година,Еди!
    Пожелавам на теб и семейството ти най-вече здраве,защото когато го има,тогава има и радост,и обич,и сполука, и надежди,и сбъднати мечти!

    ОтговорИзтриване
  12. И аз търсих в нета ефектна панировка и попаднах на твоята рецепта
    Точно така си я представях
    По този начин мисля да панирам пилешки воденички
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се, че са се получили добре воденичките.
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...