След панирания кашкавал в къщи казаха, че не може да се мине и без панирани сиренца и аз като добра съпруга и майка не можех да не уважа желанието им. Пък и честно казано предпочитам вкуса на сиренето, пред този на кашкавала. Разрових се из нета за нещо по-ново и различно от традиционната панировка с яйца и галета и попаднах на няколко панировки с бира. Опитвала съм ги по заведенията, но не бях правила в къщи. Направих ги и станаха много хубави. Получиха се доста, отиде ми окло 500гр. сирене и ги ядохме два дни. Така че следващият път ще намаля дозата за панировката. Ето и рецептата:
Продукти:
сирене
1 яйце
1ч.ч. брашно
1/2ч.ч. нишесте
бира
Приготвяне:
Предварително обезсоляваме сиренето в студена вода за около 1-2 часа. Нарязваме го на кубчета с желаната големина /моите бяха около 1,5см./. Овалваме в брашно и изтупваме излишното, но може и без брашно /аз направих половината с брашно, а другата половина - без, нямаше особена разлика/. Оставяме брашното да поеме излишната вода от сиренето докато приготвим панировката.
Отделяме белтъка от жълтъка и го разбиваме на сняг с щипка сол. От жълтъка, брашното и нишестето замесваме тесто, като доливаме бира, докато получим гъстотата на кексово тесто. Прибавяме белтъка и разбъркваме внимателно.
Топим всяко едно сиренце в панировката и пържим в голямо количество, добре загрята мазнина, най-добре във фритюрник до златисто.
Идеално предястие за чаша студено бяло вино!
Приятен апетит!!!
ЛИНЧЕ, когато отида на заведение все си поръчам такива хапки ..много обичам.
ОтговорИзтриванеНо твоите са още по апетитни и ще се пробвам в къщи по твоя начин.Благодаря за рецептата.
Прегръдки и топъл ден!
Лина,не съм правила в къщи,но съм хапвала навън и много ми харесват.Като виждам и твоите са много сполучливи.Ще си ги направя с твоята рецепта-благодаря за споделеното.
ОтговорИзтриванеХубав ден и поздрави!
Това не е кулинарно премеждие, а голяма вкусотия:)
ОтговорИзтриванеС удоволствие си взимам едничко,макар и виртуално!
Прегръдки!
Прекрасни са, а тази смес, мисля, че се нарича "Паста патафри" и наистина стават много сполучливи хапки. Пробвай и с кащкавал!
ОтговорИзтриванеЕха,че са пухени тези сиренца,като понички са,страхотни!Много я обичам тази панировка,а ти във фритюрник ли ги пържи,Еди?
ОтговорИзтриванеБлагодаря момичета, радвам се че са ви харесали панираните сиренца. И да - и аз мисля че така се казва тази паста!
ОтговорИзтриванеХубав ден на всички ви!
Роси, във фритюрник ги пържих, защото трябва да плуват в мазнина за да се надуят и за да могат сами да се обръщат и да се изпържат от всички страни. Радвам се че ти харесват.
ОтговорИзтриванеУсмихнат и топъл ден ти желая!
ЧЕСТИТА КОЛЕДА!
ОтговорИзтриванеЗДРАВЕ ,КЪСМЕТ И УСМИВКИ!
Честита Коледа! Здраве и късмет в дома ви!
ОтговорИзтриванеЧестита Нова година! Нека бъде много успешна и щастлива!
ОтговорИзтриванеЧестита Нова 2012 година,Еди!
ОтговорИзтриванеПожелавам на теб и семейството ти най-вече здраве,защото когато го има,тогава има и радост,и обич,и сполука, и надежди,и сбъднати мечти!
И аз търсих в нета ефектна панировка и попаднах на твоята рецепта
ОтговорИзтриванеТочно така си я представях
По този начин мисля да панирам пилешки воденички
Поздрави
Надявам се, че са се получили добре воденичките.
ИзтриванеПоздрави и хубав ден!