Още едно ястие, което приготвих по желание на семейството. Става изключително вкусно и лесно. И за секунди, ако имаме предварително приготвен кашкавал във фризера.
Продукти:
кашкавал
брашно
яйца
галета
олио за пържене
Приготвяне:
Нарязваме кашкавала на правоъгълници /триъгълници, пръчици/ с дебелина около 1-1,5см.
Всяко парче топим в ледено студена вода , овалваме в брашно /като изтупваме излишното/ . След това топим в яйце и галета и за да стане по плънта панировката, повтаряме отново - яйце и галета.
Така приготвените парчета кашкавал покриваме с фолио и оставяме във фризера за 1час /може да стои и по-продължително време и да се приготви, когато ви потрябва/. Пържим в загрята мазнина до златисто /моята галета беше с по-тъмен цвят, затова и станаха тъмно кафяви/. Поднасяме топъл задължително!
Приятен апетит!!!
Лелеее,как хубаво се е разтекъл...
ОтговорИзтриванеЛюбима рецепта!
Прегръдки,Еди!
Чудна хрупкава коричка и разтопен кашкавал отвътре:-)- мечта!!!
ОтговорИзтриванеМного, ама много добре ти се е получил:-)
Лека вечер,Еди!
Ох,и аз си умирам за такъв кашкавал!Как хубаво се е разтекъл,мммм!
ОтговорИзтриванеПриятен петък,Еди!
Чуден е! и аз така го правя:)
ОтговорИзтриванеМного красиво направен блог! Браво! И снимките са прекрасни и рецептите са чудесни! Приятна неделя!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета за милите думи! Радвам се че ви допада.
ОтговорИзтриванеПрегръщам ви всички!
Албена, добре дошла в моя блог! Радвам се че ти е допаднал.
ОтговорИзтриванеХубава седмица ти желая!
Кашкавала ти е чуден-не съм правила,защото се опасявам ,че ще ми се разтече още в тигана,но то си имало начин...
ОтговорИзтриванеХубав празник!
Еди, прекрасен е станал кашкавала, обичам го много, а толкова рядко се сещам да правя.:-)) Поздравления!
ОтговорИзтриванеПри мен те очаква една предколедна изненада, когато имаш време, заповядай, намини да си я вземеш.:-))
Прегръдки и прекрасни почивни дни!:-))