сряда, 30 ноември 2011 г.

Картофи соте

      Вече няколко дни готвя по поръчка на домашните. Това е идеалният вариант, когато нямам време да мисля какво да приготвя или просто не ми се сяда пред компютъра да разгледам за нещо ново, интересно и по-засукано от кулинарните сайтове, а и въоще ме няма по импровизациите. Картофи соте не бях приготвяла отдавна и затова веднага се съгласих с идеята, приготвих и млечния дип на Еликсирчето към тях,но не си мислете че се разминах само с това:)))
      Продукти:
картофи
куркума
масло
копър
чесън на прах
сол
      Приготвяне:
   Почистените и нарязани картофи варим в подсолена вода, като към нея прибавяме лъжичка куркума за по-наситен жълт цвят. Варим ги почти до готовност, по-добре да останат леко твърдички и хрупкави, отколкото да ги преварим, защото после така или иначе ще ги пържим и ще се досготвят. Изцеждаме от водата и оставяме да изстинат напълно.
   В съд загряваме масло, колкото да покрие дъното. Картофите пържим до златисто, но на порции, слагаме по малко, за да не се разкашват при бъркането, пък  и да се запържат равномерно. Всяка порция изпържени картофки поръсваме с копър и чесън на прах и посоляваме допълнително ако е необходимо.
     Приятен апетит!!!

10 коментара:

  1. Прекрасни са! И аз често ги правя, но не знаех за куркумата:)Ще опитам и с нея непременно!

    ОтговорИзтриване
  2. ЛИНЧЕ, Уникални картофки ,еникални снимки, страхотна рецепта!
    Силни прегръдки и хубав топъл ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Обожавам ги тези картофки, а твоите са станали толкова апетитни. Браво поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. О,аз спокойно мога да се размина само с това,страхотна комбинация!
    Отдавна не съм правила такива картофки,благодаря,че ме подсети!
    А млечния дип и снощи го забърках за пореден път,надявам се и на вас да е допаднал,Еди!

    Хубав ден ти пожелавам! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Еди,страхотни са картофките!В къщи много ги обичаме!
    Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Траяна, вкусън на картофките не се променя, просто цвета им става наситено жълт и изглеждат по-апетитно.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Zi4e, благодаря ти за хубавите думи. Радвам се, чети харесват.
    Прегръдки и хував уикенд!

    ОтговорИзтриване
  8. Елена, и ние много ги обичаме и са наистина много вкусни, особено ако сеприготвят рядко:))) както се случва при мен. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Еликсирче, и аз се разминах само с тях. А млечния дип тогава го приготвях за втори път, и много ни хареса, но с леки промени,че в къщи не ядат извара.
    Прегръдки мила и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  10. Кате, и при нас е така. Но пък като се замисля, всичко що е от картофи се яде в къщи и се харесва:))), така че винаги когато нямам идеи опирам до тях. И съм спокойна, че ще бъде одобрено и изядено.
    Прегръдки и слънчеви почивни дни!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...