Продукти:
около 1кг. пиле
100гр. масло
300гр. брашно
2 жълтъка
200мл. прясно мляко
сока от 1/2 лимон
сол
черен пипер
Приготвяне:
Нарязаното на порции пиле заливаме със студена вода, посоляваме и варим до готовност, като отпенваме бульона.
В тенджера запържваме брашното в маслото до златисто и разреждаме с част от бульона, в който е вряло месото. Полученият гъст сос разреждаме с разбитите с прясното мляко и лимоновия сок жълтъци. Завираме отново за кратко и отстраняваме от огъня.
Сервираме порция пилешко месо полята със соса и поръсена с черен пипер.
Приятен апетит!!!
Еди,много обичам фрикасе!Има много и различни варианти за приготвянето му,но твоето определено е станало много вкусничко,като чета рецептата!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и пожелания за хубав ден:)
Ако ти кажа, колко време не съм правила фрикасе... Наистина отдавна. Може би защото вкъщи станаха изведнъж любители на други цветове сосове, но гледайки снимките на твоята гозба ми се прииска пак да направя.:-)) Изкусително изглежда. Снимките пак много ми харесват, EdiLina!!
ОтговорИзтриванеХубав и успешен ден!
Кате, и ние обичаме фрикасе и идея си нямам защо съм отлагала във времето приготвянето му. Но вече ще се приготвя по-честичко, пък и бързо става!
ОтговорИзтриванеМони, и вкъщи е така, май повече се харесват сосовете поднесени към нещо приготвено на скара:)))
Ей тия истории с белия сос ( явно заради детската градина, а после по навик), са много обичани от моите деца и непрекъснато ги готвя;-)
ОтговорИзтриванеПрекрасно ти е фрикасето!
Това е любимо ястие у дома и го правя точно, точно така!
ОтговорИзтриванеМъхче, и ни е сме така. Има храни, които са любими още от детската градина и се приготвят постоянно! :)
ОтговорИзтриванеТраяна, значи разбираш колко вкусно се получава :)
Еди,и у нас подобно ястие не се е приготвяло,но снимките ти предизвикаха любопитството ми!Много апетитно звучи сосчето!
ОтговорИзтриванеХубава неделя ти желая!
Прибавете няколко скилитки чесън в началото и ги запържете с маслото - става супер!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идеята, Анонимен, не се и съмнявам че ще стане по-ароматно. Следващият път ще пробвам така.
ОтговорИзтриване