събота, 5 ноември 2011 г.
Хачапури
Тази рецепта прочетох в сайта BG-mama и веднага си я набелязах да я направя някой ден за закуска в къщи, тъй като идеите ми за закуска винаги са били доста оскъдни. Получи се доста вкусно, нещо средно между мекичета и баничка. Ето и рецептата:
Продукти:
1 яйце
2и1/2 ч.ч.брашно
2с.л. олио
3/4ч.ч. кис. мляко+1/4ч.ч. вода /да се получи айрян/
1пак. бакплувер
сирене
масло
Приготвяне:
Бакплувера слагаме в кис. мляко и изсипваме в купа, прибавяме олиото, яйцето, разбиваме и прибавяме брашното. Оформяме меко тесто и оставяме да почине 30-тина мин.
Разделяме на 10 топки. Всяка една разплескваме на питчица и в средата слагаме пълнеж от натрошеното сирене и бучица масло. Събираме краищата, отново оформяме на топка и расточваме внимателно.
Всяко хачапури пържим от двете страни в много малко мазнина и с след като извадим от тигана мажем с масло.
Приятен апетит!!!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Страхотни питчици, отбелязвам си да ги направя:)
ОтговорИзтриванеИ аз ще си ги направя!Страхотни са!
ОтговорИзтриванеХубава вечер:)))
ООООО...ОБИЧАМ ХАЧАПУРИ...а твоите са безумно привлекателни. Ще се пробвам и аз по твоята рецепта.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и прекрасна вечер!
Прекрасни са!Великолепната закуска,браво,много ми харесват!
ОтговорИзтриванеЩе се опитат,то се знае!
Хубава нова седмица,Еди!
Наистина бяха хубави! Само не разточвайте много тънко, че сиренцето "бяга" :)))
ОтговорИзтриванеТраяна
Кате
Зиче
Еликсир
Благодаря ви!!!
Толкова апетитни изглеждат тези малко питчици!!
ОтговорИзтриванеВлизат веднага в графа: "За направа"!:-))
Усмихната и успешна нова седмица!
EdiLina благодаря за рецептата! Непременно ще опитам. Ето това ще е закуската за следващия уикенд. Изглеждат фантастично вкусно и примамливо.
ОтговорИзтриванеЗадължително ще пробвам...,още утре сутрин
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави празници
Много вкусни се получават, пробвай ги, няма да съжаляваш. Хубави празници!
Изтриване