Миш маш - ястие, което много се уважава в къщи, но рядко приготвям. Сега като се замисля, освен няколкото редовно приготвяни супи, ястията рядко се повтарят. И как не, сред стотиците ако не и хиляди рецепти май е нормално.
Трудно ми е да напиша точна рецепта, защото никога не съм си поставяла за цел да претегля продуктите, които влагам, така че и сега ще пиша с приблизителни мерки.
Продукти:
1 гл. лук
10-тина печени и белени червени чушки
2-3 обелени домата или 1/2 буркан домати к-ва
4 яйца
200гр. сирене
щипка захар
сол
магданоз
черен пипер
олио
Приготвяне:
В мазнината запържваме нарязаната глава лук, прибавяме нарязаните чушки, запържваме за кратко и прибавяме доматите. Овкусяваме със захарта, солта и черния пипер. Задушаваме докато изври сока на зеленчуците и остане на мазнина. Минута преди да оттеглим от котлона прибавяме яйцата, разбъркваме добре. Прибавяме натрошеното сирене. Поръсваме с магданоз и поднасяме!
Приятен апетит!!!
Сега ако имаше една препечена филийка и веднага си отмъквам едната чинийка :) Това е страхотно ястие - бъро, лесно и много вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави и весел ден!
Мммм,много го обичам,и то точно така приготвен!
ОтговорИзтриванеЧудесно изглежда при теб,много вкусно и с хубави снимки!
Приятен петък пожелавам!
Вкусничък е миш-маша!Моето дете,което яде много малко неща,скоро откри,че го харесва!
ОтговорИзтриванеТвоя изглежда чудесно!И снимките са хубави!
Пожелавам ти хубав ден и разпускащ уикенд!
Наистина е вкусно и леко ястие и май не познавам човек, който не го харесва, е... сигурно има и такива де, но кой ли не харесва печени чушки, домати, сиренце и яйца. Благодаря за хубавите думи и хубав уикенд на всички вас!
ОтговорИзтриванеМмммм, обижавам миш-маш, мога да го хапвам всеки ден.:-))) Твоят изглежда много, много вкусен, доказват го и снимките.
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!