вторник, 31 януари 2012 г.

Банички с кайма и кашкавал /Ив. Звездев/

      Тези банички направи Иван Звездев миналата седмица и ми се сториха толкова лесни и вкусни, че веднага си записах рецептата и побързах да я направя, преди да запилея някъде листчето. Той им придаде малко по различна форма, като ги изрязваше с по-голям ринг и ги прегъваше на две, но тъй като не намерих толкова голяма кръгла форма да ги изрязвам, ги слепях по две. А ето и рецептата:
      Продукти:
за тестото:
400гр. брашно
1/2 кубче прясна мая
1ч.л. сол
1с.л. мед
1с.л. олио
около 250мл. хладка вода

за плънката:
1 малка глава лук
200 гр. кайма
1 домат  от консерва
200 гр. кашкавал
чубрица
сол /ако е необходимо/
черен пипер /по желание/

1 яйце за намазване
      Приготвяне:
   От изброените продукти замесваме меко и леко лепкаво тесто. Оставяме покрито настрана да си почине докато приготвим плънката.
   Запържваме в съвсем малко мазнина нарязаният на ситно лук, прибавяме каймата и бъркаме докато стане на трохи, прибавяме и нарязаният домат. Овкусяваме с черният пипер и чубрицата. След като се охлади добре прибавяме нарязаният кашкавал нарязан на кубчета.
   Разточваме тестото на тънка кора /за по-лесно аз го разделих на 3 топки и точих всяка една поотделно/ изрязваме с ринг. Върху едното кръгче  слагаме лъжица от плънката и покриваме с второто кръгче. Притискаме добре краищата да залепнат. Готовите банички редим в намаслена тава, мажем с разбитото яйце и печем в предварително загрята на 190-200* фурна за около 15-20 мин.
     Приятен апетит!!!

9 коментара:

  1. Прекрасни са! Наистина изглеждат вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитни! Фенка съм на Звездев и каквото съм приготвила по негова рецепта, винаги е било много вкусно.
    Ще опитам тези банички, ще се харесат у дома.

    ОтговорИзтриване
  3. мммного апетитни банички
    и аз много харесвам Иван Звездев,когато имам време винаги го гледам
    при мен има няколко награди,заповядай да си ги поделим
    прегръдки и приятни сънища

    ОтговорИзтриване
  4. И аз харесвам неговите рецепти! Тези банички изглеждат много апетитно. Не съм гледала как ги приготвя Звездев, но твоите са неустоими! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Елиана:) о, колко хубаво име:)
    Баничките изглеждат и звучат много вкусно!
    Пожелавам ти чудесен ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Не случайно Иван Звездев се задържа толкова дълго в ефира на БТВ. Харесва ми как обяснява и поднася ястията си, които в 90% от случаите са много добри. Записала съм си десетки негови рецепти, но все не остава време или излиза нещо по-интересно и ново за приготвяне. Радвам се че ви допаднаха баничките, моята дъщеря 2 дни не хапна нищо друго докато не свършиха.

    Кате, определено името ми е интересно, но чак хубаво... За моите 35 години никой никога не го разбра или написа правилно след първото произнасяне. С годините свикнах да го казвам и веднага след това спелувам по букви, защото са го изписвали по всякакви възможни варианти, но не и правилният. Даже и майка ми вече се чуди на себе си как ли го измислила такова сложно и завъртяно.

    miriams28, благодаря ти мила, трогната съм че искаш да ги споделиш с мен

    ОтговорИзтриване
  7. Елиана, чудесни банички!И аз харесвам рецептите на Иван Звездев, умее да готви това момче:))).
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Иеее,страхотна идея,Елианче!
    Много ми харесват баничките ти,и така пухкави и кръглички са,суууупер!Крадвам си направата веднага!
    Благодаря за рецептата!

    Хубав ден и уютна вечер!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...