Рибата е много полезна и вкусна храна, но рядко се консумира в къщи. Причина за това не мога да посоча, просто така се случва и постоянно си казвам, че трябва да я приготвям по-често в къщи, но...
Имах няколко филета от пангасиус и талапия и реших да ги панирам. Рецептата ми даде майка ми, която пък си я е записала от гръцкия вариант на предаването Lord of the chefs. Изключително лесна и вкусна рецепта.
Продукти:
филета от риба
за панировката:
200мл. бира
брашно за получаване на рядка каша /при мен около 150гр. - не съм го теглила/
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Към бирата прибавяме постепенно брашното до получаване на рядка каша. Посоляваме и подправяме с черен пипер. Оставяме да престои около половин час и докато си приготвим рибата.
Филетата от риба си ги нарязваме на парчета с форма по желание. Всяко парче топим в панировката и пържим в загрята мазнина от двете страни до готовност. Вадим на кухненска хартия да поеме излишната мазнина. И сервираме :)
Приятен апетит!!!
ЛИНЧЕ, и аз винаги с бира си правя панировката и става чудесно.
ОтговорИзтриванеНие с майка ти сме на една възраст сигурно та за това:)))
Старите рецепти са винаги по хубави от тези изчекнатите в днешно време.
Страхотно си ги поднесла панираните парчета много ми хареса!
Прегръдки!
Zi4e, развесели ме с коментара си! Но си права, пък и аз предпочитам такива рецепти, с малко продукти и лесни за изпълнение. А сега ставам да спретна твоите франзелки, че само те са ми в ума!
ИзтриванеХубав ден!
Ах, каква препечена коричка само. Разкош!!!
ОтговорИзтриванеПоздарви!
Много вкусни изглеждат тези филенца.
ОтговорИзтриванеИ аз рядко приготвям риба у дома, едно заради миризмата, която после трудно отстранявам, второ, забравям да купувам, щото за риба се ходи на специални щандове, а не във всеки магазин.
Панировка с бира звучи пухкаво, ще опитам;)
Хубав уикенд!
Мерси за идеята! Обожавам пангасиус! Твоята е станала чудна!
ОтговорИзтриванеМного добре изглеждат филенцата, благодаря за рецептата! Панировката наистина е хубава. Приятна неделя от мен!
ОтговорИзтриване