събота, 4 февруари 2012 г.

Панирана бяла риба с бира

      Рибата е много полезна и вкусна храна, но рядко се консумира в къщи. Причина за това не мога да посоча, просто така се случва и постоянно си казвам, че трябва да я приготвям по-често в къщи, но...
     Имах няколко филета от пангасиус и талапия и реших да ги панирам. Рецептата ми даде майка ми, която пък си я е записала от гръцкия вариант на предаването Lord of the chefs. Изключително лесна и вкусна рецепта.
      Продукти:
филета от риба

за панировката:
200мл. бира
брашно за получаване на рядка каша /при мен около 150гр. - не съм го теглила/
сол и черен пипер на вкус

      Приготвяне:
   Към бирата прибавяме постепенно брашното до получаване на рядка каша. Посоляваме и подправяме с черен пипер. Оставяме да престои около половин час и докато си приготвим рибата.
   Филетата от риба си ги нарязваме на парчета с форма  по желание. Всяко парче топим в панировката и пържим в загрята мазнина от двете страни до готовност. Вадим на кухненска хартия да поеме излишната мазнина. И сервираме :)

     Приятен апетит!!!

6 коментара:

  1. ЛИНЧЕ, и аз винаги с бира си правя панировката и става чудесно.
    Ние с майка ти сме на една възраст сигурно та за това:)))
    Старите рецепти са винаги по хубави от тези изчекнатите в днешно време.
    Страхотно си ги поднесла панираните парчета много ми хареса!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Zi4e, развесели ме с коментара си! Но си права, пък и аз предпочитам такива рецепти, с малко продукти и лесни за изпълнение. А сега ставам да спретна твоите франзелки, че само те са ми в ума!
      Хубав ден!

      Изтриване
  2. Ах, каква препечена коричка само. Разкош!!!
    Поздарви!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусни изглеждат тези филенца.
    И аз рядко приготвям риба у дома, едно заради миризмата, която после трудно отстранявам, второ, забравям да купувам, щото за риба се ходи на специални щандове, а не във всеки магазин.
    Панировка с бира звучи пухкаво, ще опитам;)
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  4. Мерси за идеята! Обожавам пангасиус! Твоята е станала чудна!

    ОтговорИзтриване
  5. Много добре изглеждат филенцата, благодаря за рецептата! Панировката наистина е хубава. Приятна неделя от мен!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...