неделя, 5 февруари 2012 г.

Чудните франзелки на Zi4e

      От както видях тези франзелки в блога на zi4e  реших че ще ги направя, просто изглеждаха божествено апетитни и красиви. И единственното нещо което ме спря да ги замеся веднага, беше факта че ги видях около полунощ. Но още на следващият ден ги направих и немога да устоя на факта че станаха страхотни и искам да се похваля с тях.
     Подробно описание на приготвянето може да видите тук. Аз направих половината доза:
      Продукти:
1 яйце
300мл. прясно мляко
1/2 с.л. сол
1с.л. захар
1с.л. зехтин
1/2 с.л. оцет
1/2 кубче мая
600-700 гр. брашно

1 яйце + малко олио+ пр. мляко - за намазване
семена за поръсване

      Приготвяне:
   От изброените продукти замесваме средно меко тесто, разделяме на 4 топки и всяка на още 3. Всяка топчица правим на фитил и така приготвени сплитаме на плитки по 3. Слагаве в тава, изчакваме да втасат, мажем с разбитото яйце с прясното мляко и олиото. Поръсваме със семена по желание. Печем в предварително загрята фурна на 190*.
  
   Получи ми се много хубаво тесто, с което се работеше много лесно. Нямах никакви проблеми с оформянето и получих много пухкави и мекички франзелки. Това вече ми е любимото тесто.
Благодаря, че го сподели с нас zi4e. Искам да споделя с теб наградите, които получих от Мария.
     Благодаря, че го сподели с нас zi4e. Искам да споделя с теб наградите, които получих от Мария.




     Освен това искам да ги споделя с Еликсирчето, Мони, Катето, Мъхчето, Елена Димиева и Candy. 

9 коментара:

  1. ЛИНЧЕ, ПРЕВЪЗХОДНИ СА СТАНАЛИ франзелите.Как хубаво само си ги сплела ,еднакви и пухкави.
    Много се радвам ,че са ви харесали ...и наистина това тесто, което събрах от няколко рецепти, мога да твърдя ,че е перфектното тесто и се гордея много с него.:)В къщи само това вече искат да им правя.
    Много лесно за работа както ти казваш и много вкусно и пухкаво дори и на следващият ден.
    Благодаря за наградите от сърце!
    Благодаря за доверието към моите франзелки и силно те прегръщам Линче!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудни са станали! Наистина са си за хвалба:)

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятно пухкави!С тази коричка , просто изкушаващи!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Толкова са красиви, Линче! Като нарисувани!

    ОтговорИзтриване
  5. Много, много вкусни франзелки! Толкова пухкави, с хрупкава коричка... Време и аз да ги опитам:). Честити награди и ти Благодаря че ги сподели и с мен, сега ще отбележа:)! Прегръщам те! Не знам дали видя и при мен тук: http://mycandykitchen.blogspot.com/2011/10/friendship-awards.html , и тук: http://mycandykitchen.blogspot.com/2012/01/tiramisu.html

    ОтговорИзтриване
  6. Ами и аз ги гледах там и преглъщах, сега и тук така, нямате милост;)
    Прекрасни са !
    Благодаря, за наградата- трогна ме!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей! В блога ми има награда за тебе. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Ели,много са ти привлекателни франзелките,също като при Здравчето ляти като по калъп!
    Много ми харесват!
    Благодаря за вниманието и споделените награди!

    Много усмихнат ден пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви момичета за милите думи и на zi4e за идеята. Наистина се превъзходни и ако не ви се правят франзелки, може спокойно да използвате тестото за направата на хлебчета с най-различни форми и размери.

    Или, трогната съм от вниманието, благодаря за наградата!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...