вторник, 28 февруари 2012 г.

Омлет с пилешко месо

      Хайде сега нещо наистина бързо и вкусно, няма месене, втасване, печене и тем подобни, както е с тестото. Просто решаваш, приготвяш за 15-тина минути и хапваш сладко, сладко.
      Продукти: /за 3 порции/
300гр. пилешко филе
соев сос
чубрица
3 стръка пресен лук
2 с.л. доматено пюре
1ч.л. царевично нишесте
червен пипер
черен пипер
сол
зехтин
щипка захар

6 бр. яйца /по 2бр. за омлет/
кашкавал
      Приготвяне:
   Нарязваме пилешкото филе на жулиени и мариноваме за кратко с соевия сос, солта, черният пипер и чубрицата. В тиган загряваме малко зехтин и запържваме пилешкото филе до готовност, прибавяме нарязаният лук, доматеното пюре, захарта и червеният пипер. Добавяме размитото в малко студена вода царевично нишесте и сгъстяваме соса за кратко.
      От всеки 2 яйца, правим омлети. След като омлета е готов, настъргваме кашкавал.
      Слагаме 1/3 от пилешкото месо върху половината омлет и прегъваме наполовина.
     Поднасяме докато е топъл. Гарнираме по желание.
     Приятен апетит!!!

11 коментара:

  1. Линче, прекрасен омлет пък и с екстри си го направила .:)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако го предложа без екстри, ще ми се наложи и основно да предлагам :)))) Така че 2в1!
      Хубава вечер и на теб!

      Изтриване
  2. Четвъртък у нас е денят за бързи и лесни вечери. Това ще е този четвъртък;)
    Много ми хареса!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се че ти харесва, и определено е бързо и вкусно. Любител съм на бързи и лесни ястия без много от засуканите му там продукти. Трябва да взема да направя поредица аламинути, ще ми е много полезно, когато нямам нито време, нито идеи.
      Хубаво утре!

      Изтриване
  3. Вкусно е, много! Красиво поднесено и много апетитно! Снощи правих кавърма в омлет иначе, веднага бих си приготвила и по твоя вариант!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Candy, мила, значи на почти една вълна сме били вчера :)
      И защо не ми излиза блогът ти в списъка ми с блогове, вече няколко пъти се опитвам да го добавя и пак нищо :(

      Изтриване
  4. Аххххх.... че е вкусно в твоето блогче, Линче! Прекрасни снимки си направила! Комплимент!
    Честита баба Марта!
    Весел празник и сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Албена, много си мила, благодаря за хубавите думи. Радвам се че ти харесва моето кулинарно местенце. Честита Баба Марта и та теб.
      Хубав уикенд!

      Изтриване
  5. Това си е просто великолепния бърз обяд или вечеря!Страхотно вкусно,Елианче!
    Много добре си показала и начина на приготвяне,благодаря за чудеснта идея!
    Честита Баба Марта!Здраве и много усмивки на цялото семйство!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, Честита Баба Марта! Живи и здрави, румени, засмени. А бързо приготвящите се храни са винаги добра идея в днешно време!
      Усмихнат ден!

      Изтриване
  6. Изглежда много хубаво
    С нетърпение чакам да свърши работния ден ,да се прибера и да опитам

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...