Честита Баба Марта! Бъдете бели и червени, румени засмени!
Днес сме на пиле с ориз в къщи. Едва ли има човек, който не знае как се прави, но пък като се замисля... със сигурност има и такива. Аз когато се омъжих знаех единствено да пържа картофи и салам :))). Така че все на някой ще му влезе в полза тази рецепта, а и идеята ми е - дъщеря ми в далеееееечно бъдеще да се възползва от този блог в нейните първи стъпки в кулинарията.
Продукти:
3 бр. пилешки бутчета
300 гр. ориз
2 гл. лук
3с.л. доматено пюре
1 морков /аз го забравих днес, но по принцип винаги слагам/
червен пипер
черен пипер
сол
олио
магданоз
Приготвяне:
Нарязваме бутчетата на порции /може и цели/, овкусяваме със сол и червен пипер, заливаме с малко вода и слагаме във фурната. Печем до полуготовност.
Загряваме в съд олиото и запържваме лука, нарязан на кубчета. Добавяме и морковите, нарязани по същия начин. Прибавяме ориза и пържим до прозрачност. Добавяме доматеното пюре. Доливаме вода в съотношение към ориза 3:1. Посоляваме на вкус и подправяме с черен пипер. Когато заври, изсипваме съдържанието в тавата при бутчетата. Печем до готовност. Преди поднасяне, поръсваме с наситнен магданоз.
Приятен апетит!!!
Честита Баба Марта :))
ОтговорИзтриванеС пожелания за много здраве и щастие!
Честита Баба Марта, Нели!
ИзтриванеХубав ден!
Честита Баба Марта !
ОтговорИзтриванеЕдна идея в повече не пречи :)....пиле с ориз ми е много любимо ! Достави ми удоволствие да прочета и твоята рецепта :)! Хубав петък и слънчев уикенд!
Честита Баба Марта, Ивана!
ИзтриванеРазбира се, че нищо не е в повече, относно рецептите :)
Винаги има какво ново да си види и научи от другите. И аз постоянно чета рецепти, дори такива които приготвям от години, за да науча нещо ново.
Хубав и усмихнат ден!