петък, 2 март 2012 г.

Пиле с ориз

      Честита Баба Марта! Бъдете бели и червени, румени засмени!
     Днес сме на пиле с ориз в къщи. Едва ли има човек, който не знае как се прави, но пък като се замисля... със сигурност има и такива. Аз когато се омъжих знаех единствено да пържа картофи и салам :))). Така че все на някой ще му влезе в полза тази рецепта, а и идеята ми е - дъщеря ми в далеееееечно бъдеще да се възползва от този блог в нейните първи стъпки в кулинарията.
      Продукти:
3 бр. пилешки бутчета
300 гр. ориз
2 гл. лук
3с.л. доматено пюре
1 морков /аз го забравих днес, но по принцип винаги слагам/
червен пипер
черен пипер
сол
олио
магданоз
      Приготвяне:
   Нарязваме бутчетата на порции /може и цели/, овкусяваме със сол и червен пипер, заливаме с малко вода и слагаме във фурната. Печем до полуготовност.
   Загряваме в съд олиото и запържваме лука, нарязан на кубчета. Добавяме и морковите, нарязани по същия начин. Прибавяме ориза и пържим до прозрачност. Добавяме доматеното пюре. Доливаме вода в съотношение към ориза 3:1. Посоляваме на вкус и подправяме с черен пипер. Когато заври, изсипваме съдържанието в тавата при бутчетата. Печем до готовност. Преди поднасяне, поръсваме с наситнен магданоз.
 
     Приятен апетит!!!

4 коментара:

  1. Честита Баба Марта :))
    С пожелания за много здраве и щастие!

    ОтговорИзтриване
  2. Честита Баба Марта !
    Една идея в повече не пречи :)....пиле с ориз ми е много любимо ! Достави ми удоволствие да прочета и твоята рецепта :)! Хубав петък и слънчев уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честита Баба Марта, Ивана!
      Разбира се, че нищо не е в повече, относно рецептите :)
      Винаги има какво ново да си види и научи от другите. И аз постоянно чета рецепти, дори такива които приготвям от години, за да науча нещо ново.
      Хубав и усмихнат ден!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...