Продукти:
2,5 ч.ч. брашно
1 ч.ч. царевично брашно
2 с.л. мед
1 с.л. сол
1 пакет суха мая
2 яйца
4 с.л. зехтин
180 мл. прясно мляко
2 с.л. смес от семена
Приготвяне:
Пресяваме двата вида брашно, добавяме солта и маята. Прибавяме разбитите яйца, меда, зехтина и прясното мляко. Прибавяме накрая и семената. Замесваме тестото. При месенето на мен ми отиде поне още половин чаша брашно. Оставяма да втаса.
Когато тестото е готово, оформяме хлебчетата и правим на всяко разрези. Оставяме отново за 10-15 мин.Загряваме фурната на 180* и печем на вентилатор /при мен на 2-ро ниво/ за около 40-45мин /според големината на хлебчетата/ или до готовност.
Приятен апетит!
Чудни са станали и наистина си личи че са пухкави и много вкусни!
ОтговорИзтриванеХубав и прекрасен ден!
Благодаря, Зиче, когато ме хвали някоя майсторка в месенето като теб и се надъхвам за още и още тестени нещица:)))
ИзтриванеАз си мислех, че само на мен ми се случват неуспехи с месенето :) Обаче тези пухкави хлебчета си искат опитване :) Да питам - какви семена сложи? Поздрави!
ОтговорИзтриванеОоо, не се притеснявай, не си единствена, и аз често имам трудности и несполучливи опити, но пък не се отказвам :)))
ИзтриванеА семената бяха микс за поръсване, доколкото си спомням имаше маково семе, ленено семе, сусам и съм тях аз си бях добавила слънчогледови семки.
Та.. това е, пожелавам успех, ако решиш да пробваш!
Поздравления за чудесните хлебчета! Изглеждат толкова апетитно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! Хубав ден и на теб!
ИзтриванеАх какви са пухкавки сладурчета тези хлебчета:)
ОтговорИзтриванеЗаписвам си рецептата веднага!
Наистина са много пухкави и вкусни, няма да съжаляваш!
ИзтриванеБлагодаря и хубав уикенд!
здравей,
ОтговорИзтриванеАз също съм имала много неуспешни опити с царевичните хлебчета :)Но като гледам ще пробвам твоята рецепта :)
Успешна и усмихната седмица!
Ммм, страхотно изглеждащи хлебчета! Изглеждат тооолкова мекички, пухкави и, разбира се, страшно вкусни! Ах, мирисът на царевичния хляб....
ОтговорИзтриване