вторник, 9 октомври 2012 г.

Пълнени гъби с топено сирене и домати

      Ето едни пълнени гъбки от мен, които аз много уважавам. Вариантите за плънка са безброй и най-ленсният вариант от всички и е да използваме това, което намерим в хладилника. Особено в случаите, когато гъбите са налице, а решението да са пълнени дойде в последният момент.
     Няма да пиша точна рецепта с грамажи, защото тук всичко е импровизация, а и зависи от броя и големината на самите гъби.
      Продукти:
гъби
лук
домат
топено сирене
кашкавал
сол
черен пипер
олио
      Приготвяне:
   Измиваме и почистваме гъбите от пънчетата и ги нареждаме в намаслена тава.
   Нарязваме лука на ситно и пънчетата на малки кубчета, запържваме леко.
   Всяка гъбка овкусяваме със сол и черен пипер. На дъното поставяме шайба топено сирене, резенче домат /като гледаме да е без семки, да не подводни допълнително плънката/. Върху него разпределяме запържените пънчета с лука.
   В тавата наливаме съвсем малко вода, колкото да покрие дъното и печем във фурна до готовност. Вадим и поръсваме с предварително настърган кашкавал / може и да покрием с парченце кашкавал/ , връщаме във фурната за кратко, колкото да се разтопи кашкавала.
   Консумираме с добре охладено бяло вино и приятна компания.
     Приятен апетит!!!

5 коментара:

  1. Сега и гъбки ли ще ме караш да правя ааааа:))))))
    Страхотни са станали!
    Хубав ден и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Хахаха, не е нарочно! Развесели ме рано сутринта! Благодаря за което!
    Усмихнат ден и на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Екстра предложение,Ели!Страхотно вкусно,харесва ми този вариант на плънката!
    С пожелание за усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси!
      Хубав ден и на теб!

      Изтриване
  4. Merhabalar, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...