Няма да пиша точна рецепта с грамажи, защото тук всичко е импровизация, а и зависи от броя и големината на самите гъби.
Продукти:
гъби
лук
домат
топено сирене
кашкавал
сол
черен пипер
олио
Приготвяне:
Измиваме и почистваме гъбите от пънчетата и ги нареждаме в намаслена тава.
Нарязваме лука на ситно и пънчетата на малки кубчета, запържваме леко.
Всяка гъбка овкусяваме със сол и черен пипер. На дъното поставяме шайба топено сирене, резенче домат /като гледаме да е без семки, да не подводни допълнително плънката/. Върху него разпределяме запържените пънчета с лука.
В тавата наливаме съвсем малко вода, колкото да покрие дъното и печем във фурна до готовност. Вадим и поръсваме с предварително настърган кашкавал / може и да покрием с парченце кашкавал/ , връщаме във фурната за кратко, колкото да се разтопи кашкавала.
Консумираме с добре охладено бяло вино и приятна компания.
Приятен апетит!!!
Сега и гъбки ли ще ме караш да правя ааааа:))))))
ОтговорИзтриванеСтрахотни са станали!
Хубав ден и прегръдки!
Хахаха, не е нарочно! Развесели ме рано сутринта! Благодаря за което!
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден и на теб!
Екстра предложение,Ели!Страхотно вкусно,харесва ми този вариант на плънката!
ОтговорИзтриванеС пожелание за усмихнат ден!
Благодаря, Роси!
ИзтриванеХубав ден и на теб!
Merhabalar, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
ОтговорИзтриванеSaygılar..