четвъртък, 28 март 2013 г.

Питки с моцарела


      Източник: Бон Апети

     Продукти:
850 гр. брашно + за доомесване и разточване
430 гр. кисело мляко
2 яйца
20 гр. мая
20 гр. сол
щипка сол
85гр масло
250гр моцарела

1 яйце за намазване
      Приготвяне:
   Разтваряме маята в малко топла вода и захарта и оставяме да шупне. Пресяваме брашното, добавяме солта и разбъркваме. Правим кладенче и прибавяме маята, яйцата, киселото мляко и разтопеното масло. Замесваме меко, еластично тесто. Разделяме на 6 топки и ги оставяме да втасат в набрашнена тава.
   Втасалите питки прехвърляме в тава, покрита с хартия за печене, като ги притискаме по средата леко навътре, за да се получи кладенче. Вътре слагаме накъсаната моцарела, а отстрани мажем с разбитото яйце.
   Печем в загрята на 180* фурна с вентилатор за 25-30 мин.
 
     Приятен апетит!!!

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...