четвъртък, 28 март 2013 г.

Скумрия със зеленчуци на фурна

      Източник: Хляб и сол

     Продукти:
3 скумрии
2 глави лук
2 ск. чесън
2 моркова
4-5 кис. краставички
1 бур. домати
1 бурк. сварен боб
зехтин
сол
червен пипер

сол и сокът от 1 лимон за мариноване
      Приготвяне:
   Почистваме рибата и я нарязваме на шайби с дебелина 1см. Посоляваме и поливаме със сокът от лимона. Оставяме в хладилника.
   Нарязваме лука, чесъна и кис. краставички /форма по желание - филийки, кубчета/. Запържваме ги за кратко в зехтина в посочената последователност. Прибавяме доматите и посоляваме на вкус, слагаме и червеният пипер. Изчакваме да се позадуши и сосът да се редуцира.
   Изсипваме сместа в подходяща тава, прибавяме и изцеденият боб и разбъркваме. Подреждаме шайбите риба отгоре, поръсваме с червен пипер и поливаме със струйка зехтин.
Печем до зечервяване на рибата.
     Приятен апетит!!!

3 коментара:

  1. Звучи и изглежда много апетитно! Все се каня да готвя скумрия и все отлагам!
    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...