Продукти:
3 скумрии
2 глави лук
2 ск. чесън
2 моркова
4-5 кис. краставички
1 бур. домати
1 бурк. сварен боб
зехтин
сол
червен пипер
сол и сокът от 1 лимон за мариноване
Приготвяне:
Почистваме рибата и я нарязваме на шайби с дебелина 1см. Посоляваме и поливаме със сокът от лимона. Оставяме в хладилника.
Нарязваме лука, чесъна и кис. краставички /форма по желание - филийки, кубчета/. Запържваме ги за кратко в зехтина в посочената последователност. Прибавяме доматите и посоляваме на вкус, слагаме и червеният пипер. Изчакваме да се позадуши и сосът да се редуцира.
Изсипваме сместа в подходяща тава, прибавяме и изцеденият боб и разбъркваме. Подреждаме шайбите риба отгоре, поръсваме с червен пипер и поливаме със струйка зехтин.
Печем до зечервяване на рибата.
Приятен апетит!!!
Звучи и изглежда много апетитно! Все се каня да готвя скумрия и все отлагам!
ОтговорИзтриванеПриятни почивни дни!
невероятно изглежда
ОтговорИзтриваненевероятно изглежда
ОтговорИзтриване