четвъртък, 28 март 2013 г.

Лимонов кекс

      Източник: Лимонов сладкиш

     Продукти:
200гр. брашно
50гр. нишесте
125гр. захар
1 бакплувер
3 яйца /в оригинал 2 бр./
125гр. меко масло
сокът и кората на 1 лимон

пудра захар за поръсване
      Приготвяне:
   Пресяваме брашното, нишестето и бакплувера. Прибавяме сокът от лимона и кората. Прибавяме последователно мекото масло, разбито със захарта, яйцата. Всичко се разбива добре с миксер.
   Изсипваме сместа във форма за кекс, която предварително сме намаслили и поръсили с брашно.
   Печем на 160* с вентилатор за около 45-50 мин.
   Охлаждаве за десетина минути и тогава вадим от формата. Поднасяме поръсен с пудра захар.
     Приятен апетит!!!

6 коментара:

  1. Елияна,съвсем ни изостави ти,много ароматен кекс си приготвила!Поздрави и хубав петък и уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Така е Роси, не ми остава много време. Купихме си малка къщичка на село и се занимаваме с основен ремонт и обзавеждане /да се похваля :)/. Пък малко здравословни проблеми, та така...
    Кекса стана много вкусен, но снимките са ужасни.
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Много свеж и ароматен кекс!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. О, и кекса и снимките са чудесни! Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  5. Каква изненада,
    първо се впечатлих от чудесното представяне и визия,
    а сега и от доверието към тази рецепта.
    Благодаря,
    комплименти за чудесния блог, хубав и усмихнат ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  6. містер Бенджамін Лі був ключовим партнером у нашому успіху та безцінним активом для зростання та майбутнього нашої компанії, містер Бенджамін та його позикова компанія інвестували у мій бізнес із позикою 1000000 доларів у розмірі 2 натомість, і це було дуже приємно працювати з ним, тому що я не знаю, що б я зробив без допомоги пана Бенджаміна та його позикової компанії, пана Бенджаміна контактна електронна адреса: 247officedept@gmail.com та whatsapp: + 1-989-394-3740

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...