неделя, 12 юни 2011 г.

Пилешки дроб по селски


    Продукти:

1кг. пилешки дроб
2 глави лук
1 морков
2-3 печени червени чушки
3-4 бр. кисели краставички
300 гр. гъби
200мл. бяло вино
сол
черен пипер
брашно /за овалване на дробчетата/
    Приготвяне:

    Запържваме в мазнината последователно нарязаните на полумесеци лук, на кубчета моркови и на филийки гъби. Овкусяваме със сълта и черния пипер. Отсранямане от огъня и добавяме нарязаните на ивички чушки и кисели краставички. Прехвърляме цялата тази смес във тавичка заливаме с виното и поставяме във фурна. След като заври пробавяме дробчетат оваляни в брашно. Печем до готовност. Сервираме с резен лимон и поръсени с наситнен магданоз.
    Приятен апепит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...