Продукти:
1кг. пилешки дроб
2 глави лук
1 морков
2-3 печени червени чушки
3-4 бр. кисели краставички
300 гр. гъби
200мл. бяло вино
сол
черен пипер
брашно /за овалване на дробчетата/
Приготвяне:
Запържваме в мазнината последователно нарязаните на полумесеци лук, на кубчета моркови и на филийки гъби. Овкусяваме със сълта и черния пипер. Отсранямане от огъня и добавяме нарязаните на ивички чушки и кисели краставички. Прехвърляме цялата тази смес във тавичка заливаме с виното и поставяме във фурна. След като заври пробавяме дробчетат оваляни в брашно. Печем до готовност. Сервираме с резен лимон и поръсени с наситнен магданоз.
Приятен апепит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар