След няколкото ми публикации на десерти и основни ястия, реших че е време да приготвя и една супа, и тъй като отдавна не съм хапвала, реших да е крем супа.
Продукти:
1кг. картофи
1 морков
1гл. лук
500мл. прясно мляко
2с.л. брашно
2 яйца
масло
сол
черен пипер
лимонов сок
Приготвяне:
В част от маслото запържваме нарязаните на ситно лук и морков, доливаме с вода и добавяме нарязаните на кубчета картофи, посоляваме и варим до пълното омекване на зеленчуците. Посираме, а при нужда може и да се прецеди.
В отделен съд запържваме брашното в останалото масло и разреждаме с част от прясното мляко. Полученият бешамелов сос добавяме към пасираните зеленчуци, ако е доста гъсто може да разредим с малко гореща вода. Завираме за кратко.
Разбиваме яйцата с останалото прясно мляко и добавяме към готовата супа. Подправяме с черен пипер и лимонов сок на вкус.
Сервираме с наситнен магданоз и хлебни крутони. По желание може да се добави и запържен бекон.
Приятен апетит!!!
От дълго време и се каня на тази супа и снощи най-накрая я сготвих.Стана страхотна и вече ще я правя редовно.Само че за моите месоядни ще трябва да прибавям и нещо допълнително.Сега съм хвърлила око на пая.Благодаря за хубавите рецепти.
ОтговорИзтриванеМеги
Мегиииии, много ме зарадва коментара ти! Също че че сте харесали супата, но за Габито съм лееееко подозрителна :)като знам, че трудно я впечатлява нещо разрично от "Вратна пържола":))) Може да им я поднасяш като предястие:)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава седмица!