500гр. пилешко филе
100гр. топено сирене
2 печени червени чушки
зехтин
черен пипер
чубрица
сол
лимонов сок
за гъбения сос:
300гр. мариновани печурки
4-5с.л. брашно
масло
1ч.ч. вода
Приготвяне:
Начукваме пилешкото филе на много тънко, овкусяваме със солта, черния пипер, чубрицата, лимоновия сок и зехтина. Нареждаме парченца топено сирене и чушка на половината филе и затваряме с втората половина. Може да се забоде отстрани с клечки за зъби, за да не се разтвори при печене.
Печем на скара от двете страни, като периодично мажем със зехтин.
За соса: Запържваме гъбите в маслото, добавяме брашното и разреждаме с водата. Изчакваме да заври и овскусяваме със сол, черен пипер и лимонов сок.
Приятен апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар