вторник, 14 юни 2011 г.

Ягодов чийзкейк /без cheese/

    В сезона на ягодите освен, че ги похапвахме пресни, се постарах да приготвя и няколко сладкиша, за да можем да се насладим максимално на вкуса на теза прекрасни плодове. Та реших да направя чийзкейк, но се оказа че в момента нямам нито крема сирене, нито извара. На помощ ми дойде идеята на една позната, която  ме посъветва да пробвам с цедено мляко и аз се захванах с приготвянето.
    Продукти:

за блата:
2пак. бисквити с масло
100гр. печени безсолни бадеми
125гр. масло

за пълнежа:
400гр. цедено кис. мляко
100мл. течна неподсладена сметана
150гр. пудра захар
3 яйца

1/2 буркатче ягодово сладко за намазване
200-300гр. ягоди за гарниране
    Приготвяне:
 
    Натрошаваме бисквитите и ги смесваме с смлените бадеми и маслото. Омесваме добре и въпреки че тестото се получава доста ронливо, с него се работи лесно. В покрита с пекарска хартия тавичка разпределяме така, че да се получи блат, който покрива и стените на съда.
    Разбиваме хубаво продуктите за пълвежа и го изливаме върху пригответана подложка. Печем около час на 180*.
    След като изстине, намазваме с ягодовото следко и нареждаме пресните ягоди. За да не изсъхват е хубаво и тях да намажем със сладко или желатин.
    Приятен апетит!!!

2 коментара:

  1. Ето на такива гледки и вкусове не мога да издържа.:-)))) Обожавам ягоди, както пресни, така и в сладкиши, кремове...
    Чедесен е този чийзкейк без cheese.:-)))
    Поздравии хубави усмихнати летни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Moni благодаря за хубавите думи и чудесното пожелание! На теб желая много позитивна магия в бъдещите ти кулинарни изкушения:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...