Продукти:
за блата:
2пак. бисквити с масло
100гр. печени безсолни бадеми
125гр. масло
за пълнежа:
400гр. цедено кис. мляко
100мл. течна неподсладена сметана
150гр. пудра захар
3 яйца
1/2 буркатче ягодово сладко за намазване
200-300гр. ягоди за гарниране
Приготвяне:
Натрошаваме бисквитите и ги смесваме с смлените бадеми и маслото. Омесваме добре и въпреки че тестото се получава доста ронливо, с него се работи лесно. В покрита с пекарска хартия тавичка разпределяме така, че да се получи блат, който покрива и стените на съда.
Разбиваме хубаво продуктите за пълвежа и го изливаме върху пригответана подложка. Печем около час на 180*.
След като изстине, намазваме с ягодовото следко и нареждаме пресните ягоди. За да не изсъхват е хубаво и тях да намажем със сладко или желатин.
Приятен апетит!!!
Ето на такива гледки и вкусове не мога да издържа.:-)))) Обожавам ягоди, както пресни, така и в сладкиши, кремове...
ОтговорИзтриванеЧедесен е този чийзкейк без cheese.:-)))
Поздравии хубави усмихнати летни дни!
Moni благодаря за хубавите думи и чудесното пожелание! На теб желая много позитивна магия в бъдещите ти кулинарни изкушения:)
ОтговорИзтриване