неделя, 12 юни 2011 г.

Ароматно чесново хлабче

         Както вече в няколко публикации споменах, боравенето със тесто е доста сложно за мен, но това изобщо не може да ме спре да продължавам да опитвам. Даже го приемам за предизвикателство. И тъй като ми е невъзможно да приготвя каквото и да било от тесто без ясно написана рецепта, този път погледа ми хвана чесновото хлебче на vens. Лесно за приготвяне и добре обяснено.
    Продукти:

150гр. кисело мляко
150мл. прясно мляко
1-2с.л. олио
1и1/2ч.л. сол
1ч.л. захар
20гр. мая
около 700гр. брашно
за плънката:
50гр. краве масло
3ск. чесън
1с.л. нарязани зелени подправки

прясно мляко за намазване
семена за поръсване
    Приготвяне:

    От изброените продукти замесваме еластично тесто и оставяме да втаса за около 40 мин.
    Тестото се разделя на 2 топки, като всяка се разделя на още 2. Върху намаслена повърхност разточваме първите 2 топки на кора с дебелина 1-1,5см. Върху едната намазваме половината плънка, приготвена от овкусеното със счукания чесън и подправките. Покриваме с втората кора. Разрясваме така оформената кора надлъжно, наполовина и усукваме като фитил. Процедираме по същия начин и с останалите две топки. Полуучените две хлебчета поставяме с намаслени форми и оставяме още веднъж да втасат.
   Преди печене мажем с прясното мляко и посъсваме със семена. Печем в предварително загрято на 180-200* фурна.
    Приятен апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...