четвъртък, 9 юни 2011 г.

Крем супа от картофи


    След няколкото ми публикации на десерти и основни ястия, реших че е време да приготвя и една супа, и тъй като отдавна не съм хапвала, реших да е крем супа.

    Продукти:

1кг. картофи
1 морков
1гл. лук
500мл. прясно мляко
2с.л. брашно
2 яйца
масло
сол
черен пипер
лимонов сок

    Приготвяне:

    В част от маслото запържваме нарязаните на ситно лук и морков, доливаме с вода и добавяме нарязаните на кубчета картофи, посоляваме и варим до пълното омекване на зеленчуците. Посираме, а при нужда може и да се прецеди.
    В отделен съд запържваме брашното в останалото масло и разреждаме с част от прясното мляко. Полученият бешамелов сос добавяме към пасираните зеленчуци, ако е доста гъсто може да разредим с малко гореща вода. Завираме за кратко.

    Разбиваме яйцата с останалото прясно мляко и добавяме към готовата супа. Подправяме с черен пипер и лимонов сок на вкус.
    Сервираме с наситнен магданоз  и хлебни крутони. По желание може да се добави и запържен бекон.


Приятен апетит!!!

2 коментара:

  1. От дълго време и се каня на тази супа и снощи най-накрая я сготвих.Стана страхотна и вече ще я правя редовно.Само че за моите месоядни ще трябва да прибавям и нещо допълнително.Сега съм хвърлила око на пая.Благодаря за хубавите рецепти.

    Меги

    ОтговорИзтриване
  2. Мегиииии, много ме зарадва коментара ти! Също че че сте харесали супата, но за Габито съм лееееко подозрителна :)като знам, че трудно я впечатлява нещо разрично от "Вратна пържола":))) Може да им я поднасяш като предястие:)
    Прегръдки и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...