четвъртък, 26 май 2011 г.

Пълнено пиле

    Любимата храна на моето семейство - пиле! Могат да го хапват всекидневно и приготвено по всевъзможни начини.  Така че, при липса на идеи или вдъхновение за нещо ново и различно, винаги имам резервен вариант - приготвям пиле :) Този път беше пълнено.

    Продукти:

1 пиле
сол
черен пипер

за плънката:
1вр. пресен лук
500гр. пилешки дробчета /предварително сварени/
300гр. стерилизирани гъби
300гр. бекон /или някакво пушено месо/
1и1/2 ч.ч. ориз /при мен бяха 2ч., тъй като аз предпочитам плънката/
сол
черен пипер
олио

    Приготвяне:

    Почистваме пилето и го подсушаваме. Овкусяваме със сол и черен пипер отвътре и отвън и оставяме настрана, докато си приготвим плънката.

    В тенджера запържваме в мазнината последователно, нарязаният лук, бекона, гъбите. Добавяме и ориза, доливаме вода, посоляваме и готвим до полуготовност. Махаме от огъня прибавяме предварително сварените и нарязани пилешки дробчета, овкусяваме с черен пипер и магданоз. 

    Пълним пилето с така приготвената плънка, а останалата разпределяме в тавата около пилето, доливаме с малко вода, покриваме с фолио и печем до готовност, като последните 15 мин. печем без фолио.

    Приятен апетит!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...