сряда, 25 май 2011 г.

Ягодова тарта


    Наскоро си закупих формичка за обръщаща се торта, което е вид тарта /според мен, може и да греша/ и веднага реших да изпробвам няколко варианта, които открих в нета и комбинирах. От едната рецепта си харесах тестото, а от друга взех идеята за крема.
    Продукти:

    за блата:
125гр. масло
80гр. захар
2 яйца
150гр. брашно
1 равна ч.л. бакплувер
2с.л. прясно мляко
1 ванилия
щипка сол

    за крема:
2 яйца
4с.л. брашно
5с.л. захар
400мл. прясно мляко
1 ванилия
200гр. ягоди

200гр. ягоди за украса

1/2пак. желатин
100гр. разредено с вода сладко от ягоди за желиране на плодовете

    Приготвяне:

    За приготвянето на блата разбиваме с миксер мекото масло с яйцата и захарта, постепенно добавяме останалите продукти до получаването на гладка смес. Изсипваме в намаслена тава и печем на 160* за 30-тина мин. Оставяме за 10мин. да се охлади и вадим от тавата.

    За крема загряваме млякото и захарта. Разбиваме яйцата с брашното и добавяме към прясното мляко. Бъркаме на слаб котлон, докато се сгъсти. Охлаждаме и добавяме нарязаните на едро ягоди и ванилията.
    Заливаме напълно изстиналия блат до ръба с крема. Украсяваме отгоре с нарязаните ягоди.

    Разтваряме желатина и го прибавяме към разреденото сладко. С тази смес желираме с помоща на четка наредените ягоди.
    Приятен апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...