Моето семейство обича шницели, и никога не отказват да си ги хапват. Но като се замисля, причината за това най-вероятно е, че не ги приготвям достатъчно често. Но пък така не им омръзват.
За мнозина предполагам направата на шницели е доста трудна и сложна, но аз не мисля така. Затова сега ще ви покажа как ги приготвям аз - стъпка по стъпка. Но първо необходимите продукти.Продукти: /за 6бр./
500гр. кайма
1филия стар хляб
1яйце
1/2 гл. лук
чубрица
черен пипер
магданоз
за панировката:
брашно + голяма щипка галета
2 яйца
мазнина за пържене
Приготвяне:
Омесваме каймата с яйцето, нарязаният на ситно лук, филията хляб /накисната във вода и след това изстикана/ и подправките. Разделяме на 6 топки, които оформяме като големи кебапчета.Овалваме ги в сместа от брашно и галета.
В съд с широко дъно /най-лесно в тава/ притискаме с ръка, като им придаваме овалната форма с дебелина около 0,5см.
Процедираме така със всички шницели.
Загряваме мазнината в тиган. Потапяме шницелите в разбитото яйце.
Пържим от двете страни до готвност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар