петък, 6 май 2011 г.

Свинско винен кебап

    Виненият кебап се приготвя по принцип с телешко или свинско месо, но наскоро пробвах и с пилешко филе, изненадващо за мен се получи много по-леко и приятно на вкус ястие и занапред много често ще заменям свинското или телешкото с пилешко месо за приготвянето на това ястие. Но сега ще напиша рецептата за свинско винен кебап.

    Продукти:
700-800гр. свинско месо
2-3гл. лук
300мл. червено вино
червен пипер
черен пипер
доматено пюре
2-3с.л. брашно
дафинов лист
сол
олио

    Приготвяне:

    Нарязаното на кубчена месо посоляваме и запържваме в мазнината до златисто, добавяме нарязания лук, черният и червеният пипер, доматеното пюре и 2/3 от виното. Добавяме вода, колкото да се покрие месото и оставяме да къкри на тих огън до готовност.  Доливаме останалото вино и размитото в малко вода брашно. Оставяме на огъня за още няколко минутки.
   Поднасяме с гарнитура от сварен ориз или картофено пюре.

    Приятен апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...