сряда, 4 май 2011 г.

Курабии пиленца


    Тези сладки пиленца всъщност са направени от обикновенно тесто за курабии. Много са симпатични и създават страхотно настроение покрай приготвянето им заедно с боядисването на великденските яйца. Дъщеря ми се забавляваше много докато ги приготвяхме, а и аз също /признавам си/.
    Рецептата взех от сайта на Maria Miteva-Christou , където може да проследите направата на тези пиленца стъпка по стъпка. А аз ще публикувам само рецептата, по която ги приготвих.
Продукти:

2яйца
1ч.ч. захар
1/2ч.ч. кис. мляко
1/2ч.ч. мас /така ги приготвих аз, но може и др. мазнина/
1пак. амонячна сода
1равна ч.л. сода бикарбонат
кората на 1 лимон /в къщи обичаме аромата на лимон/
около 700 гр. брашно

жълтък за намазване
захар за поръсване



    Приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Към тях прибавяме изгасените в кис. мляко сода и амониев бикарбонат, пребавяме ги към яйцата. Прибавяме и останалите продукти и най-накрая пресятото брашно. Замесваме тесто. /Тъй като аз замесих две дози, за да ми е по-лесно си го разделих на няколко топки./ Разточваме кора и изрязваме желаните формички. Редим курабийките в тава, мажем с разбития жълтък и ръсим със захарта /това разбира се е най-забавната част, така че я оставяме на децата :)))/. Печем в презварително загрята фурна.

3 коментара:

  1. Много вкусни бяха!!!!!!!!!
    Меги

    ОтговорИзтриване
  2. аз искам да попитам колко брашно се слага

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Около 700гр. Благодаря, че попита, пропуснала съм да го отбележа.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...