Съвсем наскоро научих за съществуването на орзо - вид макаронено изделие във фирмата на ориз. И веднага потърсих по магазините, за да си купя и да пробвам да сготвя нещо с този нов за мен продукт. Рецептата, която ще ви представя е изключително лесна и много вкусна. Вече я приготвям за втори път и дъщеря ми я обожава.
Продукти:
500гр. пилешко филе
300гр. орзо
зехтин за пържене
марината за пил. филе:
сол
черен пипер
2-3 ск. чесън
1с.л. балсамов оцет
2-3с.л. доматено пюре
Приготвяне:
С продуктите за марината овкусяваме пилешкото филе, предварително нарязано на хапки и го оставяме в хладилник за 2-3часа.
Сваряваме орзото, по начина указан на опаковката и измиваме под течаща, студена вода.
Запържваме пилешкото филе в зехтина до златисто, добавяме орзото и ... готово.
Възможно е да се прибави и връзка зелен лук. Поръсваме с босилек.
Приятен апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар