сряда, 25 май 2011 г.

Пилешко филе с орзо

    Съвсем наскоро научих за съществуването на орзо - вид макаронено изделие във фирмата на ориз. И веднага потърсих по магазините, за да си купя и да пробвам да сготвя нещо с този нов за мен продукт. Рецептата, която ще ви представя е изключително лесна и много вкусна. Вече я приготвям за втори път и дъщеря ми я обожава.

    Продукти:

500гр. пилешко филе
300гр. орзо
зехтин за пържене

марината за пил. филе:
сол
черен пипер
2-3 ск. чесън
1с.л. балсамов оцет
2-3с.л. доматено пюре

    Приготвяне:

    С продуктите за марината овкусяваме пилешкото филе, предварително нарязано на хапки и го оставяме в хладилник за 2-3часа.
    Сваряваме орзото, по начина указан на опаковката и измиваме под течаща, студена вода.
    Запържваме пилешкото филе в зехтина до златисто, добавяме орзото и ... готово.
    Възможно е да се прибави и връзка зелен лук. Поръсваме с босилек.


    Приятен апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...