В тази моя публикация няма да видите рецепти, а само размисли на "глас" преди събитието. Ще очаквам коментари и идеи от тези, които имат желание да помогнат.
И така... събитието е ясно, гостите също /тесен семеен кръг/ - 10 възрастни и 2-3 деца. Не мисля да държа цяла вечер гостите си прави, но мисля всичко да е сервирано в плата и ястията да са в малки размери, но не и по количество :)
Ето и първоналачната идея, която се завъртя в главата ми /най-вероятно ще има корекции впоследствие, но като начало.../: платата ще съдържат както всяко едно меню - салати, ордьоври, основни и десерти.
Салати:
- млечна салата
- прясно зеле с варени картофи и пушен колбас, поляти с майонезен сос и поднесени в самата зелка
- салата от червено цвекло /идеята не е оформена съвсем докрай, но има доста интересни предложения в кулинарните сайтове из нета/
- воловани /най-вероятно предстои промяна/
- панирани чеснови сиренца /идея от нета/ или панирани кашкавалени хапки
- пълнени яйца
- картофени кюфтенца
- свински филенцас гъби
- панирани пилешки хапки със сусам и сос тартар
- цариградски кюфтета
- еклери
- панакота /"добрата стара панакота" както се изрази един майстор готвач в едно кулинарно предаване/
- брауни или някакъв шоколадов десерт, който позволява нарязването му на хапки
- брускети
- бутер банички със семена