четвъртък, 28 март 2013 г.

Суфле от картофи и кашкавал

      Източник: Кулинарен журнал

     Продукти:
300гр. картофи
100мл. прясно мляко
2 яйца
100гр. кашкавал
сол
черен пипер
1/2 вр. магданоз

масло за намазване на купичките
      Приготвяне:
   Сваряваме картофите и ги пасираме докато са още горещи, посоляваме.
   Отделяме жълтъците и ги прибавяме един по един, като разбъркваме добре след всеки. Подправяме с черен пипер и прибавяме настърганият кашкавал /като отделяме малка част от него за поръсване/ и нарязаният на ситно магданоз. Разбиваме белтъците на сняг със солта и        
ги прехвърляме при картофената смес, като разбъркваме много внимателно.
   Мажем купичките с масло и разпределяме сместа, поръсваме с заделения кашкавал и печем във силно загрята фурна. Поднасяме топли.                                                
     Приятен апетит!!!

2 коментара:

  1. Харесвам такива картофени изкушения! Много апетитна препечена коричка!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Колко купички става с тази доза?

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...