четвъртък, 18 октомври 2012 г.

Панирани пилешки хапки с корнфлейкс

       Любима рецепта в къщи, по всякакъв повод и без повод :) Класика в жанра!

      Продукти:
пилешко филе
сол
черен пипер
червен пипер
чубрица
чесън на прах

за панировката:
царевично брашно
яйца
корнфлейкс
галета
           Приготвяне:
   Нарязваме пилешкото филе на хапки, овкусяваме и оставяме в хладилник за 0,5-1час /този момент може да се пропусне, ако бързате, но когато месото поеме от подправките е по-вкусно/.
   Всяко парче овалваме в царевичното брашно, след това в яйцата и накрая в смес от корнфлейкс и галета /50:50/.
   Когато приготвим така всички хапки, пържим в загрята мазнина от двете страни до златисто.
   Сервираме топли с млечно-чеснов сос, или с парче лимон.
      Приятен апетит!

3 коментара:

  1. Тези пилешки панирани месца знаеш ли как ще ми дойдат със питките по твоя рецепта дето правих :))))
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Даааа, комбинацията е страхотна, особено със сосчето.
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина класика,но пък колко вкусна!Страхотни,хрупкави и с чуден цвят са ти филенцата,Еди!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...