четвъртък, 3 януари 2013 г.

Тесто за пица и мекици

Снимки - скоро
     Източник: Тесто за пици и мекици
     Продукти:
300 мл. хладка вода
200 мл. прясно мляко
40 гр. мая
1 с.л. захар
1 яйце
20 мл. олио
1 с.л. сол
1 кг. брашно

     Приготвяне:
   Пресяваме брашното в купа и правим кладенче, в което изсипваме разтворената в млякото мая и останалите продукти. Замесваме меко, нелепнещо тесто и оставяме да втаса.
   Така приготвеното тесто, може да съхраним в хладилника до 5 дни в намазан с олио найлонов плик.

     Приятен апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...