Продукти:
1 яйце
1 ч.ч. натрошено сирене
1 ч.ч. кисело мляко
1 пак. бакплувер
2 ч.ч. брашно
40 гр. мазнина
жълтък за намазване
Приготвяне:
От продуктите, разбъркваме гъсто, подобно на кексово тесто.
С помощта на 2 лъжици оформяме топки. Редим в тава постлана с хартия за печене, на разстояние една от друга.
Мажем с жълтък и печем в предварително загрята на 180* фурна до готовност.
Приятен апетит!!!
1 ч.ч. натрошено сирене
1 ч.ч. кисело мляко
1 пак. бакплувер
2 ч.ч. брашно
40 гр. мазнина
жълтък за намазване
Приготвяне:
От продуктите, разбъркваме гъсто, подобно на кексово тесто.
С помощта на 2 лъжици оформяме топки. Редим в тава постлана с хартия за печене, на разстояние една от друга.
Мажем с жълтък и печем в предварително загрята на 180* фурна до готовност.
Приятен апетит!!!
Тези добруджанки бяха на мода пред доста време, но си остават една бърза и вкусна закуска :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Не знам дали в ежедневното изхранване на семейството има мода, и не знам кой за какво точно си прави кулинарен блог - за модата или за ежедневните вкусни рецепти, които използва редовно. Аз съм си направила моят блог за да си записвам рецептите, които използвам редовно и за да не ми се налага да ги търся из десетките записки по хвърчащи листчета и тефтерчета. А и постоянно има хора, които всеки един ден навлизат в кулинарията и имат нужда от помощ, за които НЕмодерните храни са предизвикателство.
ИзтриванеПоздрави!
ЕдиЛина!