четвъртък, 3 януари 2013 г.

Добруджанки


     Източник: интернет
     Продукти:
1 яйце
1 ч.ч. натрошено сирене
1 ч.ч. кисело мляко
1 пак. бакплувер
2 ч.ч. брашно
40 гр. мазнина

жълтък за намазване

     Приготвяне:
   От продуктите, разбъркваме гъсто, подобно на кексово тесто.
   С помощта на 2 лъжици оформяме топки. Редим в тава постлана с хартия за печене, на разстояние една от друга.
   Мажем с жълтък и печем в предварително загрята на 180* фурна до готовност.

     Приятен апетит!!!

2 коментара:

  1. Тези добруджанки бяха на мода пред доста време, но си остават една бърза и вкусна закуска :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не знам дали в ежедневното изхранване на семейството има мода, и не знам кой за какво точно си прави кулинарен блог - за модата или за ежедневните вкусни рецепти, които използва редовно. Аз съм си направила моят блог за да си записвам рецептите, които използвам редовно и за да не ми се налага да ги търся из десетките записки по хвърчащи листчета и тефтерчета. А и постоянно има хора, които всеки един ден навлизат в кулинарията и имат нужда от помощ, за които НЕмодерните храни са предизвикателство.
      Поздрави!
      ЕдиЛина!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...