Снимки - скоро
1яйца + 2 жълтъка
1ч.ч. захар
1ч.ч. смес /олио+маргарин+масло/
3с.л. мед с връх
2ч.л. сода за хляб
2ч.л. канела
1ч.л. какао
2щ. джинджифил
1щ. сол
1 ванилия
500гр. брашно
за намазване:
2 белтъка
Приготвяне:
Мед, захар, канела, какао и олио стопляме на котлона до разтопяването на продуктите. Оставяме леко да изстинат, прибавяме содата, яйцето, двата жълтъка и накрая брашното. Замесваме меко тесто. Оставяме в хладилник да се охлади 1-2 часа.
Готовото тесто разделяме на няколко топки. Взимаме първата, с която ще работим, а останалите прибираме отново в хладилника. Разточваме всяка с дебелина 3-4мм. Изрязваме форми.
Печем на 175* за 5-7 мин. Още топли мажем с разбит белтък за блясък.
Няма коментари:
Публикуване на коментар