четвъртък, 3 януари 2013 г.

Питка с чеснова глазура

Снимки - скоро
   
   
     Източник: Ossigeno
     Продукти:
1/2 ч.ч. топло мляко
1/2 ч.ч. газирана вода
1/4 ч.ч. олио
1 ч.л. суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
4-5 ч.ч. брашно

   за глазурата:
3 с.л. олио
3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
копър
2 ск. чесън /счукан/
2 ск. чесън на филийки

     Приготвяне:
   От продуктите замесваме меко, нелепнещо тесто. Оставяме да втаса в намаслена купа.
Делим тестото на 6 еднакви топки. Всяка една разточваме на кора с дебелина 1/2 см. Намасляваме ги и ги редим една върху друга. Завиваме ги на руло, после усукваме на фитил и после на охлюв. Разточваме на питка отново с дебелина 2-3 см, намасляваме, оставяме да втаса. 
   Печем на 180* за 20-25 мин. Готовата питка напръскваме с вода и покриваме с кърпа за 5 мин. Намазваме отгоре с глазура.
     Приятен апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...