Източник: The secret - with love
Продукти:
100гр. сусамов тахан
100мл. прясно мляко
1 пак. амониев бикарбонат
150-170 гр. брашно
1 ч.л. сол
за намазване и поръсване:
1 яйце
сусам
Приготвяне:
Разбъркваме добре сусамовият тахан с прясното мляко. Добавяме амониевият бикарбонат, солта и брашното. Замесваме тесто. Увиваме във фолио и оставяме в хладилник за 2-3 часа.
Разточваме тестото с дебелина 3-4 мм. Режем на правоъгълници и поставяме в тава върху хартия за печене. Мажем с разбитото яйце и поръсваме със сусам.
Печем в предварително загрята на 180* фурна до златисто.
Приятен апетит!!!
Разбъркваме добре сусамовият тахан с прясното мляко. Добавяме амониевият бикарбонат, солта и брашното. Замесваме тесто. Увиваме във фолио и оставяме в хладилник за 2-3 часа.
Разточваме тестото с дебелина 3-4 мм. Режем на правоъгълници и поставяме в тава върху хартия за печене. Мажем с разбитото яйце и поръсваме със сусам.
Печем в предварително загрята на 180* фурна до златисто.
Приятен апетит!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар