неделя, 6 януари 2013 г.

Рулца със сирене и кашкавал

Снимки - скоро

     Продукти:
150 мл. прясно мляко
150 мл. вода
1 белтък
50 гр. краве масло
20 гр. мая
1 1/2 ч.л. сол
1 с.л. захар
3 1/2 ч.ч. брашно

     за плънката:
1 яйце
100-150 гр. сирене
50-70 гр. кашкавал

жълтък за намазване
семена за поръсване

     Приготвяне:
   Водата, прясното мляко и маслото затопляме леко, прибавяме белтъка, маята, солта и захарта.
Пресяваме брашното в купа, правим кладенче и изливаме сместа вътре. Замесваме меко тесто и   
оставяме да втаса.
   Готовото тесто разточваме на правоъгълна кора с дебелина 0,5 см. Мажем с плънката, приготвена от разбитото яйце, размесено с настърганите сирене и кашкавал. Завиваме кората на руло и режем парченца с дебелина 2-3см. Нареждаме така приготвените рулца в намаслена тава и отново оставяме да втасат 30мин. Намазваме с разбитият жълтък, поръсваме със семена и печем в предварително загрята на 200* фурна до готовност.

     Приятен апетит!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...