вторник, 17 май 2011 г.

Панакота

    Това е един сладкиш, на който попаднах наскоро в един сайт с рецепти, оттогава доста се поразрових за различни негови вариации. И спретнах тази вкусна и лека панакота, страхотно предложение за наближаващите летни дни.
    Продукти:

1и1/2 пак. желатин
50мл. студена вода
300мл. прясно мляко
500мл. течна сметана
150гр. захар
3 ванилии
50гр. масло
4-5капки есенция ром

    Приготвяне:
    Желатинът се накисва в студената вода за около 5-10мин. През това време завираме прясното мляко със захарта, снемаме от котлона, добавяме сметаната и отново леко загряваме. Отстраняваме от огъня, добавяме ванилията и есенцията. Разтопяваме вътре маслото. Към желатина прибавяме 2-3с.л. от млечната смес, за изравняване на температурите. След това ги смесваме. Разбъркваме добре и разпределяме в купички. Поставяме в хладилник да се желира за около 5-6 часа.
    Приятен апетит!!!

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...